Ziua de 5 octombrie pentru comunitatea educațională din sectorul Centru are astăzi o dublă conotație. Frumoasa sărbătoare a profesorilor a adus cu sine cadoul mult-așteptat atât de corpul didactic cât și de elevii și părinții unei instituții de educație pentru copii cu necesități speciale din sectorul Centru.
Vadim Hîncu, Pretorul sectorului Centru a participat astăzi la evenimentul de inaugurare a atelierului tehnologic pentru copii de la Școala auxiliară nr. 7. Proiectul de infrastructură a fost realizat integral din resursele companiei de construcții SIGMA VENMER, director Veaceslav Cebotari. În conlucrare cu Pretura sectorului Centru, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Direcția Educație, Tineret și Sport Centru în decurs de o lună, s-a efectuat reabilitarea a 5 spații interioare din cadrul noului bloc adiacent școlii.
Lucrările au inclus refacerea pereților, a pardoselei, a tavanului, înlocuirea sistemelor de iluminat LED, montarea rețelei termice și de apeduct, dotarea blocului sanitar, instalarea ușilor și ferestrelor, securizarea încăperilor, crearea zonelor de odihnă dar și a spațiilor lucrative pentru copii, dotarea încăperilor cu mobilier și echipamente necesare procesului educațional.
Pentru suportul acordat Școlii-auxiliare nr. 7 din sectorul Centru în reabilitarea infrastructurii instituției de învățământ, pentru contribuție majoră la dezvoltarea și prosperarea sectorului, pentru efectuarea actului de binefacere, directorului SIGMA VENMER, Veaceslav Cebotari, i-a fost acordată scrisoare de mulțumire din partea Pretorului sectorului Centru, Vadim Hîncu.
Importanța îmbunătățirii condițiilor de studii de la Școala auxiliară nr. 7 din sectorul Centru derivă din specificul instituției de învățământ. Aici învață 92 de copii cu cerințe educaționale speciale generate din disfuncții la nivel intelectual, senzorial, psihologic, copiii cu sindromul Down, cu dizabilități multiple, autism. Spațiile integrate, dotate și adaptate cerințelor lor va asigura un proces educativ eficient. În cadrul noului atelier tehnologic elevii vor participa la cercuri pe interese de confecții și meșteșugărit, precum olăritul, sculptatul, ceramica, pictura, croșetarea, brodarea, aplicația și grafica.